Een plek voor verbinding

'Wat een plek!' en varianten hierop zijn veel gehoorde reacties van onze gasten in het Yogahuis aan de rand van Twello. Ze ervaren hier rust, ruimte en de natuur. Het mooiste is om zo vaak te horen dat ze zich thuis voelen, op hun gemak!  Want dat is onze intentie: een plek waar mensen terecht kunnen voor een stukje ontspanning, inspiratie en samenzijn.De sfeer is huiselijk, het centrum is tevens ons thuis. We hopen dat je je hier ook thuis voelt!

 

'Waar ligt het aan, dat dit zo'n fijne plek is om te zijn?', vroeg een gastdocente laatst aan haar groep. Voor haar lag het aan het gevoel dat 'er aan elke vierkante centimeter aandacht is besteed'. De uitstraling van warme aandacht maakte ook op ons indruk toen we in 2015 besloten om hier te komen wonen en ons centrum te beginnen. Ooit het koetshuis van landgoed Kruisvoorde, het is ook voelbaar een plek waar generaties gewoont en gewerkt hebben. Van Koetshuis naar Yogahuis. Wees welkom! Persoonlijke retraite

Ons centrum heet Het Yogahuis, niet zozeer omdat we graag op ons hoofd staan (hoewel een nieuw perspectief weleens welkom is), maar vooral omdat we in verbinding willen leven, en anderen daar ook in ondersteunen. Yoga betekent namelijk verbinding – de verbinding die essentieel is voor een goed en gelukkig leven. Verbinding met het ware zelf, met de ander, met de planeet waarop we samen leven.

 

Verbinding is dus waar ons programma om draait. Buiten het programma om kunnen we vaak gastvrijheid bieden als je een paar dagen ‘er tussenuit’ wil voor een persoonlijke retraite – zij het om te wandelen, schrijven, mediteren of juist even niets doen. Wees welkom om contact op te nemen voor beschikbaarheid en meer informatie.


Huis en tuin

De Huiskamer en Veranda

De huiskamer en woonkeuken vormen het gezellige hart van het huis. Hier kan je genieten van de parkachtige tuin en het uitzicht. Of het nu weer is om lekker buiten te zijn en te eten, of meer om de kachel aan te maken. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om je rustig terug te trekken, met of zonder boek, kopje thee, gesprekspartner...

 

De kamers

De foto’s geven een indruk van de vijf tweepersoons gastenkamers waarvan een tweetal met eigen badkamer. De andere kamers hebben wastafels en delen twee badkamers met heerlijke douches. De bedden hebben goede binnenveringsmatrassen er is op elke kamer een stoel en schrijftafel aanwezig. 

 

 De Tuin

De parkachtige tuin biedt ruimte voor een meditatieve wandeling en plekken in zon en schaduw om te genieten van de vogels, de planten, een boek of een gesprek... Of van het uitzicht over een stukje van het afwisselende landschap van de IJssel vallei.


De Omgeving

Twello ligt dichtbij de IJssel aan de overkant van Deventer. Het ligt in een agrarisch gebied met veel karakteristieke boerderijen, tussen de rivier en de bossen en heide van de Veluwe. Het is een prachtig wandel- en fietgebied en er zijn volop routes uitgezet. Als je van zwemmen houdt is het 2-kilometer-lange meer Bussloo, een kwartiertje op de fiets, een prachtige plek om bijvoorbeeld eind van een warme dag een duik te nemen of een stiltewandeling te maken. 

 

De IJsselvallei loopt van Arnhem tot Kampen.  Als het water hoog staat overstroomt de IJsselvallei en bij een lage waterstand droogt deze op of uit. De natuur is in beweging en de rivier krijgt de ruimte. De natuur in de IJsselvallei is een afwisseling van bos, graslanden, heideveldjes, poelen, beken, hooilanden, moerasgebied en kleine landschapselementen als vrijstaande bomen, heggen en hagen. Een heerlijk landschap om in te wandelen of te fietsen. Een karakterstieke element van de streek rond Twello is de aanwezigheid van veel landgoederen. In de folder tref je dan ook een  korte beschrijving van de diverse landgoederen in een prachtige wandeling van 11 of 18 km. Het recent geopende Fliertpad dat langs het Yogahuis loopt, wordt op de facbook pagina van de klompenpaden bijzonder goed gewaardeerd. Lees hier de recenties. Maar ook op de fiets valt er veel te ontdekken en blijkt de Veluwe vlakbij. Met de Go-Veluwe app kan je bovendien veel culturele en historische informatie ontdekken op locatie.> > folder twellose landgoederen wandeling

Route

Twello ligt een paar kilometers van de A1 bij Deventer en van de A50 bij Apeldoorn en is makkelijk met de auto te bereiken. Hier is een kaart. Natuurlijk faciliteren we graag carpooling voor deelenemers aan onze weekenden waar dat mogelijk is. 

 

Maar Het Yogahuis is ook heel makkelijk te bereiken met openbaar vervoer! Station Twello ligt op loopafstand (ongeveer 1 km)  van het yogahuis en we kunnen je ook daar met de auto ophalen. Geef maar aan met welke trein je aankomt. Plan je reis met 9292.Agenda

Mindfulness Stiltedag (Reservelijst)
30 okt 2021
Mindfulness Luisterdag
20 nov 2021
Mindfulness training
13 jan 2022 t/m 17 mrt 2022