17 jun 2023

Stiltedag: Vriendelijke aandacht

 

 Een dag lang in stilte Mindfulness meditatie oefenen. Dat wil zeggen: een dag lang oefenen in oordeelvrije aandacht voor wat zich aandient, wat het ook is. Een dag lang oefenen in het vriendelijk omgaan met je ervaring: met de soms vlinderachtige, drukke geest en met alles wat in het hart leeft...

Met steun van de verschillende Mindfulness meditatie-vormen nodigen wij onze geest uit om in stilte te rusten. Om te proeven aan open oordeelvrij bewustzijn. Er is voldoende begeleiding voor een beginner en de dag is ook zeer geschikt voor oud-deelnemers aan een mindfulness training, en iedereen die met een beginnersgeest zijn/haar beoefening wil verversen of verdiepen. Ook tijdens de lunchpauze is er stilte - de gezelligheid van deze dag zit een laagje dieper dan het kletsen. Na afloop is er wel gelegenheid voor wat uitwisseling voor wie wil. Welkom om in verstilling samen te zijn.  

 

 

Programma:

Vanaf    10.15     Inloop, thee/koffie en ontmoeten in de keuken of op de veranda.
                           Wij installeren ons in de yogazaal voor 11.00

11.00 – 13.00     Bewegings-meditatie, Body Scan meditatie, zit-meditatie
13.00 – 14.15    Pauze en lunch: mindful eten, uitrusten en/of lopen naar keuze

14.15 – 15.15    Meditatie: afwisselende vormen 
15.15 - +/-15.30  Reflectie, delen, kopje thee.


Locatie

Het Yogahuis is een kwartiertje lopen van station Twello. Er is ook voldoende parkeergelegenheid.

Bijdrage De kosten van de catering van deze dag bedragen 20 euro. Via onderstaande knop kan je je inschrijven en deze kosten overmaken. Voor de begeleiding van de meditaties is een vrijwillige bijdrage welkom. Een vrijwillige bijdrage voor de leraar is een Boeddhistische traditie en heet "dana", oftewel vrijgevigheid vanuit eigen vermogen. Na afloop van de stiltedag staat er een mandje of je kan je bijdrage overmaken naar rekening NL61 RABO 0113353448 op naam van Clare McGregor.

Vragen? Mail Clare via informatie aanvragen hieronder.

 


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Terug naar Workshops