21 aug 2021

Retraitedag: Altijd op vakantie

Een retraitedag in het Yogahuis is een ontspannen dag voor jezelf – en die ontspanning neem je mee voor je omgeving! In alle eenvoud wordt de Yogafilosofie uitgediept in de yogalessen zodat je die vooral aan den lijve ervaart. Geen theorie maar ervaring. Meditatie in beweging, in stilte, in de natuur... Ook lekker de tijd nemen om te lunchen, en om jouw meditatieve ervaring te laten bezinken...

Deze dag gaat over het ‘vakantiegevoel’ – iets dat we vaak ver weg zoeken maar dat eigenlijk altijd oproepbaar is! Het verhaal gaat dat Gandhi een keer gevraagd werd of hij niet aan vakantie toe was, want hij werkte zo'n 15 uur per dag. 'Vakantie?' vroeg hij. 'Ik ben altijd op vakantie.'

Hoe zou het zijn om zo te leven? Om te handelen vanuit ontspanning en nergens 'werk van te maken' terwijl je wel zoden aan de dijk zet. Hier gaat yoga over: yoga is de weg van ontspanning. Door lichaam en geest te ontspannen wordt het mogelijk om hier, nu aanwezig te zijn, en om niet bepaald te zijn door de drukte in je hoofd of angst en onzekerheid om je heen.


Tijdens deze Yogadag verkennen we wegen naar ontspanning in twee uitgebreide Yoga lessen met hatha yoga, zit- en loopmeditatie. Tijdens de lunchpauze is er tijd om even te wandelen, of te genieten van een rustmoment in de tuin of op de veranda.

 

Extra zorg in de coronatijd

- Frisse lucht
We hopen op zomers weer; dan is het heerlijk om de workshop onder de grote bomen in de tuin te houden. Als het weer erg tegenvalt zullen we moeten kijken wat de corona regels zijn in augustus mbt yoga binnen. Hopelijk is er tegen die tijd wat mogelijk in de goed geventileerde ruime yogazaal!

 

- Eten
Wij eten buiten in de tuin of op de ruime veranda. Er is thee/koffie bij aankomst en voor vertrek, met iets erbij. Tussen de middag is er een lichte lunch geserveerd in een 'bowl' (dus niet de 'voor corona' gebruikelijke buffet). Er zijn verschillende zitjes in de tuin waar je op gepaste afstand kan picknicken en relaxen.

 

- Verder
Natuurlijk gelden alle bekende zorgende maatregelen: anderhalve meter afstand houden, handen frequent wassen of ontsmetten... En annulleren als je symptomen hebt, kosteloos.

 

Programma:

Vanaf    10.30     Inloop, thee/ koffie

11.00 – 13.00     Yoga: hatha yoga, zit- en loopmeditatie

13.00 – 14.30    Pauze: lunchen, luieren, wandelen, niets hoeven

14.30 – 16.30    Yoga: ontspanning, hatha yoga, meditatie, theedrinken


Bijdrage:
€55 inclusief lichte lunch, thee en lekkers. Yogahuis cursisten, studenten en minima €45

Opgave of vragen: via Aanmelden of de Informatieknop hieronder.


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Terug naar Workshops