22 aug 2020

Retraitedag: Altijd op vakantie

Een retraitedag in het Yogahuis is een ontspannen dag voor jezelf – en die ontspanning neem je mee voor je omgeving! In alle eenvoud wordt de Yogafilosofie uitgediept in de yogalessen zodat je die vooral aan den lijve ervaart. Geen theorie maar ervaring. Meditatie in beweging, in stilte, in de natuur... Ook lekker de tijd nemen om te lunchen, en om jouw meditatieve ervaring te laten bezinken...

Deze dag gaat over het ‘vakantiegevoel’ – iets dat soms ver weg kan lijken maar eigenlijk altijd oproepbaar is! Het verhaal gaat dat Gandhi een keer gevraagd werd of hij niet aan vakantie toe was, want hij werkte zo'n 15 uur per dag. 'Vakantie?' zei hij. 'Ik ben altijd op vakantie.'

Hoe zou het zijn om zo te leven? Om te handelen vanuit ontspanning en nergens 'werk van te maken' terwijl je wel zoden aan de dijk zet. Hier gaat Yoga over...

Yoga is de weg van ontspanning. Door lichaam en geest te ontspannen wordt het mogelijk om hier, nu aanwezig te zijn, en om niet bepaald te zijn door de drukte in je hoofd of angst en onzekerheid om je heen.


Tijdens deze Yogadag verkennen we wegen naar ontspanning in twee uitgebreide Yoga lessen met hatha yoga, zit- en loopmeditatie. Tijdens de lunchpauze is er tijd om even te wandelen, of te genieten van een rustmoment in de tuin of op de veranda.

 

Extra zorg in de coronatijd:

- Deelnemers
Als de retraitedag volledig buiten gehouden kan worden, kunnen 8 mensen deelnemen. Als de lessen vanwege het weer in de studio moeten plaatsvinden, beperken we het aantal deelnemers tot 6. Dan is het heel goed te doen om afstand te houden, de studio is ook goed geventileerd met een hoog plafond. De eerste 6 mensen die zich aanmelden krijgen een definitieve bevestiging; anderen komen op een reservelijst en worden enkele dagen vantevoren geinformeerd over hun deelname. Eventueel plannen we meer data in, dus laat vooral weten als je belangstelling hebt voor zo'n dag-retraite!

- Eten
Wij eten buiten in de tuin of op de ruime veranda. Er is thee/koffie bij aankomst en voor vertrek, met iets erbij. Tussen de middag is er een kom soep, een (maaltijd)salade en fruit. Niet de 'voor corona' gebruikelijke buffet. Er zijn verschillende zitjes in de tuin waar je op gepaste afstand kan picknicken en relaxen, bij elkaar rond tafels of rustig alleen, naar behoefte.

- Verder
Natuurlijk gelden alle bekende zorgende maatregelen: anderhalve meter afstand houden, handen frequent wassen of ontsmetten, niesen of hoesten in elleboog... En annulleren als je symptomen hebt, kosteloos.

 

Programma:

Vanaf    10.30     Inloop, thee/ koffie

11.00 – 13.00     Yoga: hatha yoga, zit- en loopmeditatie

13.00 – 14.30    Pauze: lunchen, luieren, wandelen, niets hoeven

14.30 – 16.30    Yoga: ontspanning, hatha yoga, meditatie, theedrinken


Kosten
€50 inclusief lichte lunch, thee en lekkers. Yogahuis cursisten, studenten en minima €40

Opgave of vragen: via de Informatieknop hieronder.


Informatie aanvragen

< < Terug naar Workshops