31 jul 2021

Stiltedag: De ruime geest

“Wees aandachtig.
Niet meer. Niet minder.
Zodra het meer wordt, ontspan.
Zodra het minder wordt, ontspan."*  


Een Stiltedag in het Yogahuis is een ontspannen dag voor jezelf. Vriendelijk omgaan met de geest en zowel de neiging om te ploeteren als de neiging om te ontwijken, is de leidraad voor deze dag. In een verstilde sfeer oefenen wij in oordeelvrije open aandacht, met verschillende vormen van meditatie - dmv yoga bewegingen en houdingen, loop- en zittende meditatie. En ook de lunchpauze is een tijd voor mindful eten en uitrusten in stilte. De verbondenheid van deze dag komt vanuit een laagje dieper dan het kletsen.

Alles wat langs komt mag gezien worden zonder meer; er hoeft niets bereikt te worden, niets vermeden of verbannen te worden. Oefenen in het mild en vriendelijk omgaan met jezelf: een bron van ware ontspanning.

 

 

Programma:

10.30                  Inloop, thee/ koffie in de tuin of op de veranda

11.00 – 13.00     Meditatie in beweging (yoga) en verstilling

13.00 – 14.15     Pauze en lunch, in onbedwongen stilte

14.15 – 16.00     Meditatie, verschillende vormen, begeleid en in stilte

16.00                  Theedrinken, sluiten

 

Extra zorg in de coronatijd

- Frisse lucht
We hopen op zomers weer; dan is het heerlijk om de workshop onder de grote bomen in de tuin te houden. Als het weer erg tegenvalt zullen we moeten kijken wat de corona regels zijn in augustus mbt yoga binnen. Hopelijk is er tegen die tijd wat mogelijk in de goed geventileerde ruime yogazaal!

- Eten
Wij eten buiten in de tuin of op de ruime veranda. Er is thee/koffie bij aankomst en voor vertrek, met iets erbij. Tussen de middag is er een lichte lunch geserveerd in een 'bowl' (dus niet de 'voor corona' gebruikelijke buffet). Er zijn verschillende zitjes in de tuin waar je op gepaste afstand kan picknicken en relaxen.

- Verder
Natuurlijk gelden alle bekende zorgende maatregelen: anderhalve meter afstand houden, handen frequent wassen of ontsmetten... En annulleren als je symptomen hebt, kosteloos.

 

Bijdrage €55 inclusief lunch, thee en lekkers. Studenten, minima en YH cursisten €45

Vragen?  Via onderstaande knop: informatie aanvragen

Inschrijven?  Via onderstaande knop: aanmelden

Locatie: Het Yogahuis is ongeveer 15 minuten lopen van station Twello. Je kan hier ook gratis parkeren 

 

* Rob Obermeyer, yogales

 


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Terug naar Workshops