Aug 12 2023

Helende cirkels: een dagworkshop mandala maken

"Een boeiende dag met een gepassioneerde mandala maker."

Zo beschreef een deelnemer deze workshop met Elmarie Buys vorig jaar.  Nu is je kans om heerlijk in de buitenlucht de heilzame kracht en innerlijke werking van deze helende kunst te verkennen. Mandala betekent 'heilige cirkel' in het Sanskriet. Mandala's tekenen of schilderen is een creatieve vorm van bezinning met kleuren, vormen en symbolen. Dit kan op verschillende manieren. Elmarie steunt je in jouw eigen exploratie in een meditatieve sfeer vrij van oordeel of prestatiedrang. 

 

Deze workshop is geschikt voor mensen met of zonder ‘kunstzinnige’ ervaring.  Een ‘beginners geest’ is hartelijk welkom! De workshop vindt plaats op de ruime veranda van het Yogahuis in Twello. Als er deelnemers zijn die geen nederlands spreken wordt de workshop tweetalig. De groene omgeving draagt bij aan een gezellige rust. Er zijn maximaal 10 deelnemers. Schrijf je dus snel in!  

 

Twee deelnemers aan het woord: "De dag was zo goed voorbereid dat het ontspannend en leuk was om bij te wonen, vooral voor een 'hoofd' mens zoals ik die veel achter de computer zit. Heerlijk om iets totaal anders te doen. Elmarie stelde ons allemaal op ons gemak over 'schilderen'. De omgeving en het eten waren gewoon perfect." (Sara)

 

"Een boeiende dag met een gepassioneerde mandala maker. Elmarie gebruikte haar ervaring om ons te helpen onze eigen mandala's te creëren. Ik heb er sindsdien meer gemaakt omdat ik het zowel meditatief als rustgevend vond. Heerlijk eten en een hartelijk welkom zoals altijd! (Mary) 

 

 Programma:

 

10.30  Inloop: de thee en koffie staat klaar

 

10.45 – 12.30   Introductie ronde en een inspirirende inleiding over mandala’s. Daarna een geleide meditatie als startpunt om al tekenend beelden en vormen te gaan verkennen. Elmarie laat ook de verschillende mogelijkheden en technieken zien.

 

12.3013.15   Pauze en lunch: soep, salade en fruit

 

13.15 – 15.15  Mandala tekenen en schilderen.  

 

Rond 15.15      Reflectie, delen, kopje thee 

 


Locatie

Het Yogahuis is een kwartiertje lopen van station Twello. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de berm voor het huis. We zijn buiten op een ruime veranda. Afhangend van het weerbericht neem dus een trui of fleece mee.  

 

Bijdrage €78 inclusief materiaal gebruik, vegetarische lunch, thee en lekkers. Als kosten een belemmering vormen voor je deelname, neem gerust contact op.  

AANMELDEN? Via de knop hieronder. Als je vragen hebt kan je contact opnemen via de informatie knop.

 


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Back to Workshops