23 sep 2023

Stiltedag: Kalmte en compassie

Meditatie is als een vogel met twee vleugels. De kracht van de ene vleugel is die van focus en inkeer, waardoor we in een staat belanden van innerlijke rust, leegte, concentratie... van kalmte. De kracht van de tweede vleugel is de hart-kwaliteit die alle spirituele leeringen centraal stellen, of ze het nu compassie, genade, liefde of ‘liefdevolle vriendelijkheid’ noemen. Tijdens deze stiltedag besteden we aandacht aan het versterken van beide vleugels. Het cultiveren van oordeelvrije aandacht begint met het wortelen van de aandacht in het lichaam. Dit werkt aardend, verzachtend, ontspannend. Het openen van het hart en kweken van compassie is een natuurlijk gevolg maar wordt ook versterkt door gerichte oefeningen. Dit begint bij jezelf.

 

We gebruiken verschillende vormen van meditatie: hatha yoga, zit- en loop-meditatie en compassie meditaties. Bij redelijk weer is er ook een stilte-wandeling. Neem geschikte schoenen mee! Stilte ondersteunt het proces, ook in de pauzes - de ontmoeting van deze dag zit een laagje dieper dan het kletsen. Welkom om in stilte samen te zijn.

 

Deze dag is voor jou als je je meditatie/ yoga beoefening wil verversen of verdiepen. Yogahuis cursisten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

 

Onderaan deze pagina lees je over de ervaringen van deelnemers aan een recente stiltedag.

 

Programma:

Vanaf    10.30    Inloop, thee/koffie    

11.00 – 13.00    Meditatie in beweging en stilte
13.00 – 14.15    Lunch en rusten in stilte

14.15 – 15.15    Meditatie gericht op zelf-compassie
                          Kopje theeKosten
€60 inclusief vegetarische lunch, thee en lekkers. Studenten, minima, Yogahuis cursisten €50

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Graag iets vertellen over jezelf en evt. dieet bijzonderheden. Als het goed is krijg je een automatische bevestiging (zoniet, check de spam filter en anders graag mailen!)

Kom je met de trein? Vanaf station Twello is het 15 minuten lopen naar het Yogahuis. Als dat een probleem is, kan je opgehaald worden.

 

Reviews

"Landen in het lichaam, thuis komen bij jezelf..." Een heerlijke ervaring, 'mindful' yoga en meditaties van Clare. Voor mij voelt het alsof ik op vakantie ben geweest, na een stiltedag of een uur yoga. Ook helpt het enorm om mijn rug soepel te houden (alles is weer los dan, veel beter dan massage). Verder is er een gastvrije ontvangst in een prachtige omgeving en bij yoga/stiltedagen ed een geweldig lekkere lunch. :) 
(Alexandra)

 

Ik heb net een tweede mindfulnessstiltedag bij het Yogahuis Twello achter de rug en beide hebben ik als zeer ontspannend en tegelijkertijd verrijkend ervaren. Door de yogaoefeningen en meditaties kon ik soms ook tot nieuwe inzichten komen. Ik vind Clare zeer bekwaam in het begeleiden van meditaties en de oefeningen. Clare en Wouter zijn integere, zeer gastvrije en hartelijke mensen. De catering is perfect en de prachtige tuin is ook heerlijk om tijdens de lunch te vertoeven. Dank jullie wel! (Regien)

De stiltedag was een mooi kado aan mezelf. Het voelde als een kleine vakantie. Het was heel ontspannend en gaf tegelijkertijd veel energie. Clare en Wouter zorgen voor een heel warm en hartelijk ontvangst waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde. (Nathalie)

 

De yoga lessen, die voor iedereen met veel of weinig ervaring te doen zijn, laten je diep voelen, dicht bij dat wat nu is blijven en zijn heel subtiel en mooi gegeven. (Ans)

 

Heerlijke stiltedag beleefd onlangs (voor t eerst) Heel bijzonder, ik teer er nog steeds op. (Miranda)


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Terug naar Workshops