30 nov 2019

Stiltedag: Van aandacht naar inzicht

Het cultiveren van oordeelvrije aandacht is de eerste en de grootste stap op het pad naar inzicht. Het begint met het wortelen van aandacht in het lichaam. Dit werkt aardend, verzachtend, ontspannend. Hier besteden we op deze dag uitgebreide aandacht aan, met meditatie zowel in beweging (hatha yoga) als stilzittend en/of -liggend. Bij mooi weer (wel voorspeld, op maandag 25 november) is er ook een korte stilte-wandeling. Neem geschikte schoenen mee!

 

Zo nodigen wij onze geest uit om steeds meer in stilte te rusten. Om te proeven aan open oordeelvrij bewustzijn. Van begeleide meditaties in de ochtend gaan we naar langere periodes van stilte in de middag. Ook in de pauzes is er stilte - de ontmoeting van deze dag zit een laagje dieper dan het kletsen. Welkom om in stilte samen te zijn.

 

Deze dag is voor jou als je je meditatie/ yoga beoefening wil verversen of verdiepen. Yogahuis cursisten van de yoga- en meditatiegroepen zijn ook van harte welkom. Natuurlijk!

 

Onderaan deze pagina lees je over de ervaringen van deelnemers aan een recente stiltedag.

 

Programma:

Vanaf    10.30    Inloop, thee/koffie    

11.00 – 13.00    Meditatie in beweging en stilte
13.00 – 14.15    Lunch en rusten in stilte

14.15 – 16.00    Meditatie en mindful luisteren
16.00...             Kopje theeKosten
€55 inclusief vegetarische lunch, thee en lekkers. Studenten, minima, Yogahuis  cursisten €45

Inschrijven kan via onderstaande formulier. Graag iets vertellen over jezelf en evt. dieet bijzonderheden. Als het goed is krijg je een automatische bevestiging (zoniet, check de spam filter!)

Kom je met de trein? Vanaf station Twello is het 15 minuten lopen naar het Yogahuis. Als dat een probleem is, kan je opgehaald worden.
Overnachten? Als je van ver komt en vrijdag wil overnachten om in alle rust je stiltedag in te gaan, kan dat. De kosten zijn
€45 voor B&B. Neem contact op!

 

Reviews

 Ik heb net een tweede mindfulnessstiltedag bij het Yogahuis Twello achter de rug en beide hebben ik als zeer ontspannend en tegelijkertijd verrijkend ervaren. Door de yogaoefeningen en meditaties kon ik soms ook tot nieuwe inzichten komen. Ik vind Clare zeer bekwaam in het begeleiden van meditaties en de oefeningen. Clare en Wouter zijn integere, zeer gastvrije en hartelijke mensen. De catering is perfect en de prachtige tuin is ook heerlijk om tijdens de lunch te vertoeven. Dank jullie wel! (Regien)

De stiltedag was een mooi kado aan mezelf. Het voelde als een kleine vakantie. Het was heel ontspannend en gaf tegelijkertijd veel energie. Clare en Wouter zorgen voor een heel warm en hartelijk ontvangst waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde. (Nathalie)

 

Heerlijke stiltedag beleefd onlangs (voor t eerst) Heel bijzonder, ik teer er nog steeds op. (Miranda)


Informatie aanvragen

Aanmelden

< < Terug naar Workshops