Meet the team

Clare McGregor

 In Het Yogahuis verzorg ik wekelijkse yoga- en mindfulness meditatielessen, mindfulness trainingen en stiltedagen. 

 

Ik leid mijn affiniteit met meditatie terug naar de compassievolle stem van Jesus tijdens mijn jeugd: ‘Kom tot inkeer want het koninkrijk van de hemel is nabij!'  Vanaf mijn achtiende kwam de heldere stem van Krishna in de Bhagavad Gita erbij: ‘Zelfs het geringste vooruitgang op dit pad geeft vrijheid van angst.’ Als dertiger werd ik geraakt door het boeddhistische leer en begon ik met de beoefening van meditatie in de Tibetaans boeddhistische en Vipassana tradities. Ik ervaar deze beoefening als een vorm van 'inkeer' waardoor de geest zich opent voor inzicht, het hart voor compassie.

 

Dit is dan de basis van mijn ‘yoga leraar zijn’. Na een vierjarige yoga opleiding in Utrecht bij Rob Obermeyer, geef ik sinds 2012 als bevoegd leraar  hatha- en chakrayoga met veel voldoening les. Een Mindfulness opleiding sloot voor mij naadloos aan bij mijn visie op Yoga en wens om de baten van milde aandacht kweken breed en 'zonder fratsen' te delen.

 

Het blijft mij boeien om de heilzame werking van milde aandacht te ervaren bij mijzelf en bij cursisten en deelnemers.  Het leren gaat door, en niet in de laatste plaats, veel leren van en met Yogahuis cursisten. Een bron van geestelijke voeding, vreugde en verbinding!

 

En waarom het melkmeisje van Vermeer?

 

Wouter Hijweege

Opgegroeid in een christelijk nest ben ik van jongs af aan vertrouwd geraakt met levensvragen en bewust in het leven staan. Dat betekent overigens voor mij vooral een open houding en vertrouwen in mensen, en gaat zeker samen met plezier en (met elkaar) genieten van het leven. Maatschappelijke betrokkenheid en actieve inzet om een samenleving vorm te geven waarin gerechtigheid, vrede en duurzaamheid centraal staan, zijn wel vanzelfsprekend voor mij.

 

Mijn werk in plattelandsontwikkeling, beheer van natuurlijke hulpbronnen  en internationale samenwerking heeft een levenshouding verder gevoed waarin aandacht voor mens en milieu centraal staan. Onze ontmoeting met het boeddhisme na een verblijf in Bhutan bracht mij in aanraking met het verstillende effect van meditatie en het belang van ontspanning. Naast meditatie is daarbij wandelen steeds meer een manier geworden om tot mezelf te komen. Aandacht in stilte wandelingen of wandelmeditaties gaan steeds meer tot mijn dagelijkse praktijk horen. Dit wil ik graag delen met anderen en bijvoorbeeld natuurwandelingen begeleiden.

 

Verder ben ik graag praktisch bezig en verzorg ik de logistieke ondersteuning van de cursussen en weekenden in Het Yogahuis in Twello.

Gast-docente Elmarie Buys

 Ik kom oorspronkelijk uit Zuid Afrika en ben mij leven lang beeldende kunst docent geweest. Sinds kort ben ik met pensioen en heb ik meer tijd om mijn passie, mandala tekenen, te beoefenen. Ik schilder al dertig jaar mandala’s, en dat ervaar ik als een innerlijk schild dat mij beschermt en meditatief tot bezinning brengt. Ik heb in Zuid Afrika en Duitsland workshops en lezingen gegeven over mandala’s. Nu, na drukke jaren van lesgeven op Eerde International School, is het tijd om mijn ervaring en plezier in mandala schilderen te delen met anderen. Ik zie er naar uit om jou te leren kennen.

 

Gast-docente AnneMarie Hiemstra

Ik woon in Utrecht en ben gediplomeerd yogadocent in diverse vormen en stijlen van yoga. Mijn lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Ik heb inmiddels zo'n vijftien jaar en vele duizenden uren leservaring en leer nog elke dag!

 

 Yoga gaf me inzicht: ik ben meer dan een lichaam en een hoofd vol drukte. In mijn lessen gebruik ik verschillende vormen van yoga om het lichaam en de wervelingen van de geest tot rust te laten komen. Dat kan zijn door flow, dynamiek en beweging (easy flow, hatha flow of vinyasa yoga). Of juist door te verstillen in houdingen (yin yoga of restorative yoga). Verder werk ik graag met adem (pranayama) en lange ontspanningsmeditaties (yoga nidra). De yogalessen werken altijd toe naar diepe ontspanning, meditatie, stilte en inzicht.

 

Inzicht en inspiratie van anderen vind ik belangrijk. Opleidingen die ik gevolgd heb zijn o.a. die van Rob Obermeijer, Prana yoga flow met Alberto Paganini, ademtherapie met Max Strom, Yin yoga met o.a. Sarah Powers, Restorative yoga en Yoga therapy. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Yogadocenten. Wil je meer weten kijk dan op www.yogatime.nl of kom een (proef)lesje meedoen in Utrecht. Je bent welkom en ik hoop je tijdens een yogaweekend te ontmoeten!

 

Enkele bronnen van inspiratie

Rob Nairn
Een van onze eerste meditatie docenten, oprichter van the Mindfulness Association UK en schrijver van twee zeer heldere boeken over meditatie. "Meditatie is weten wat er gebeurt op het moment dat het gebeurt, zonder oordeel."

 

Rob Obermeyer

De yogaleraar bij wie ik (Clare) de opleiding volgde. Waar ik met enorme dankbaarheid op terug kijk en nog dagelijks baat bij heb en inspiratie uit put. "Yoga is elke dag leven alsof het je eerste was."

Sydney Leijenhorst

Meditatie leraar in Wageningen. Dank voor veel diepgaande, waarachtige meditaties en de vertaling van Tibetaanse boeddhisme in praktische toepasbare termen. 

Stephen en Martine Bachelor

Een retraite bij Stephen en/of Martine is een mooie combinatie: de zeer heldere uitleg van de filosofie van Stephen en de vertaling naar herkenbare situaties en moeilijkheden door Martine, beide met eerlijkheid, humor en compassie, en in een sfeer van stilte.


Tara Brach

We maken graag gebruik van de mooie Vipassana meditaties en talks van Tara, oa op de Insight Timer app. Aanbevolen!


Pema Chodron

Mooie, nuchtere, praktische boeken vooral over compassie als kern van de boeddhistische leer.

 

Byron Katie
The Work is een confronterende en uiteindelijk bevrijdende vorm van contemplatie die yoga-meditatie kan complementeren. Bij een terugkerende vervelende gedachtenpatroon kun je Katies 4 vragen gebruiken en geef je het de kans om je los te laten...


John Martin Sahajananda

Mooi om een leraar tegen te komen die doorleefde verbanden tussen de non-duale Hindu filosofie en de leer van Jesus legt en uitlegt. "Jij bent het licht."

 

Vereniging Yogadocenten in Nederland

Yogatherapeut

Andere boeg