Sep 15 2024 - Jun 21 2005

Mindful Zelf-compassie: een jaargroep

Heb je ooit een mindfulness training gedaan en er baat bij gehad, maar merk je dat het moeilijk is om de rust en focus die je toen ervoer te bewaren? Misschien wordt je dan boos op jezelf en is milde aandacht nog verder weg?  In het Yogahuis is er nu een vervolgtrajekt voor jou! Deelnemers aan voorgaande trainingen in het Yogahuis doen in 2024 mee aan de eerste Mindful Zelf-Compassie jaargroep.

 

Deze training bestaat uit acht maandelijkse sessies, met oefeningen en stof tot reflectie voor thuis. Er wordt gewerkt met Zelf-compassie meditaties om de mildheid en zelfzorg die onlosmaakbaar zijn van mindfulness te bestendigen. Dit wordt ondersteund met beknopte informatie over de werking van de brein en geest, een aandacht voor het verdiepen van de zeven kern factoren van mindfulness. Er is ruimte voor uitwisseling waar deelnemers veel aan hebben.

 

De zeven factoren van mindfulness zijn:

1.         Vrijheid van oordelen            
2.         Acceptatie                         
3.         Geduld                       
4.         Vrijheid van streven
5.         Vertrouwen
6.         Loslaten
7.         Een frisse blik

 

De eerste sessie is een kennismaking met elkaar en met zelf-compassie in meditatie en het dagelijks leven. Daarnaast is er iedere keer aandacht voor een van de helpende factoren, naast het verkennen van zelf-compassie. Na iedere sessie krijg je leeswerk en opnames van meditaties toegestuurd.

 

Dag en tijd (eerste groep, start februari 2024):  Acht donderdagavonden, inloop vanaf 19.30, aanvang 19.45, tot uiterlijk 21.45

Data: 15 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei, 13 juni, 19 september, 18 october en 21 november.

Contact: Stel vragen of laat weten als je belangstelling hebt voor een volgende jaargroep (vanaf september 2024 of januari 2025)! Mail mij (Clare) via onderstaande informatie knop.

 

 


Informatie aanvragen

< < Back to Workshops